Kuvien kieli

Kuvien kieli on kaikille avointa ja ymmärrettävää. Kuten sanallisestikin sanotut sanat kaikilla kielillä sanottuina, voi kukin ymmärtää kuvien kieltä omista lähtökohdistaan. Minusta on joskus helpompaa ilmaista asia kuvalla kuin sanoin. Tärkeitä asioita on vaikea sanoa pelkästään sanoin, se on ehkä suomalaisuutta: Pohjolan viimat pakottavat suojautumaan omalta haavoittuvuudelta, ei voi olla pehmeä tai tulla torjutuksi. Mutta jos jää sanomatta kaikki se hyvä jota toisesta ajattelee, kertomatta, että olet minulle tärkeä.

Kun astun ovesta ulos, alkaa metsäinen hiekkatie talon takaa. Tai vain matka ajatuksiin kohtaamispaikalle. Täällä odotan sinua. Tapaamme kun luet tämän. Yhteys ja ymmärrytyksi tulemisen tarve on kuvakielenkin takana.

Piirrän Sinulle ja olen olemassa vahvemmin, puhun Sinulle kuvieni kautta, en itsekseni. Jos tunnet että voimme täällä kohdata omassa maailmassamme, ja ymmärrät minua, tervetuloa sivustolleni.

Rönsysorsimo
Puccinellia phryganodes

Syksyinen tuulenpyörre tarttuu hiuksiin. Tuota syksytuulta ei voi kesyttää, on mukauduttava tuulikampaukseen. Niin kun yritin valmistautua huolitellusti kohtaamiseen. Jokainen kohtaamani ihminen on erilainen jo syntymästään, kulttuuritaustaltaan, kyvyiltään. Joskus löytyy joku, joka näkee minussa jotain hyvää huolimatta kaikista epätäydellisyyksistäni.

Isopukinjuuri

Syksyn tummat hiukset kätkevät kaiken alleen. Täällä ei ole mitään nähtävää, ihmiset eivät näe toistensa kasvonpiirteitä pimeässä. Vain sydämessä on päämäärä sinun sydämeesi. Jos vain löydän perille.

Pikkulehdokki Platanthera obtusata ssp. oligantha

Ilman sinua maailma olisi vajaampi. Aina sitä ihmettelen, että maailma jatkaa kulkuaan  vaikka joku poistuu. Kaiken aikaa joku poistuu ja maailma muuttuu hänen lähtönsä myötä. Ei mitään itsestäänselvää. Sen hetken kun olemme täällä, harvinaisuuksina, ainutlaatuisina yksiöinä, omaa tarkoitusta etsien, jätämme matkaevääksi hyvät sanat, hyvät tunteet ja toivomukset.

Imeläkurjenherne
Astragalus glycyphyllos

Sydän on täynnä sanoja, ne muutan kuviksi. Sanottavani hioutuu suttuisesta kuvasta vähitellen sellaiseksi, jossa on vain kaikki tärkein jäljellä ja värit sekä sommittelu harkitummin mietitty. On oltava tarkka mitä sanoo, sanoja ei unohda kuitenkaan. Mutta ethän loukkaannu mistään minulle. Et piirretyistä sanoistani. Teen sanoista vain kuvia, kun on vaikea sanoa oikeita asioita mitä toinen tarvitsisi eikä pysty olemaan läsnä. Läsnäoloa ajatuksena vain lähetän ja pyydän, että kaikkein paras asia sinulle tapahtuisi. Ajatuksin ja rukouksin. Sinun huolesi on minun huoleni. Sinun hyvä olosi on minusta ihana juttu. Jokaisessa kohtaamisessa tämä toteutuu näin.

Pikkukilokki
Suaeda maritima

Joskus on vaikea käsittää sitä miten iso voima sanoilla on. Hyvässä ja pahassa. Taikasanat jäävät elämään ja jättävät jälkensä. Piirrän sanoistasi, tunteistasi ja omista tunteista, kuvitteellista tai todellisista. Sydän on lämmin kun rakkauden tunne valtaa. Kiitollisuudesta, ystävyydestä eri sävýisin tuntein ja värein, värähtelytaajuuksin sanoisi fyysikko, fysiologiaa ja kemiaa tai mitä lie sanoisi lääkäri ja biologi, mutta minä uskon, että Rakkaus voimana on selittämätön Jumalan salaisuus kuten moni muukin asia tähtitaivaan alla. Varmaan meille annettua lohduksi. Se on taikaa.

Itämerenlaukkaneilikka
Armeria maritima

Vaikka olisin sairaana, kaukana tai muuten vaan etäällä, lähetän Sinulle halauksen, joka voittaa kaikki esteet. Jos siis sen haluat ottaa vastaan. Ei silloin haittaa vaikka et olisi parhaimmillasi tai pukeutunut siististi tai vaikka olisit sairaana, sillä halaukseni halaa sieluasi, henkistä persoonaasi. Mitkään ulkoiset puitteet eivät merkitse, persoona merkitsee. Niin kuvittelen halauksen. Turvallisesti luulisin. Kaikki muu on tarpeetonta: raha ja omaisuus, jos sydämessä on rakkautta, en tarvitse juuri mitään ylimääräistä, vaatteet ja ruokaa vain.

Tuoksualvejuuri
Dryopteris fragrans